Search This Blog

datang melawat

Rakan Blogger

About Me

My photo
kangar, perlis, Malaysia
Assalamualaikum... terima kasih pada yang sudi datang menjenguk blog saya... Nama sebenar Nor Asmah Binti Hussin... Nama Blogger saya Hang Li Po... Kenapa Hang Li Po??? hehe sebab saya Sepet... tapi sepenuhnya melayu ok.... Anak kepada En Hussin Dan Puan Maznah... Isteri kepada En NorHafifi Bin Abdul Muthalib... Ummi Kepada Muhammad Aiman Hakim dan Afrina Zara Batrisyia.... Kakak Kepada Amirah dan Afiqah Najihah.... penulisan adalah minat saya... sebarang pertanyaan bolehlah email kepada saya norasmah2787@gmail.com.... sekian terima kasih

Sunday, January 31, 2010

Assigment!!!!

Li po nk rehat seketika dr Li po Punya blog sb tgh berusaha nk settlekn semua assgmnt...

bye semua...
hang li po... 1 february 2010, 1.25 pm
skd...

Monday, January 11, 2010

miss my late sister...

hai selamat pagi semua... hari ni Li po btol2 xda mood la...dh la smlm Li po kna kcau lg ngn perempuan tu.. pagi ni nk dtg keja pun xda mood...huhu dah la kaki skit pun xlega lagi... terseksa btol...adoi... hari ni L i po nk cerita tentang mimpi Li po smlm... semalam Li po mimpi arwah kakak Li po... bla terjaga rasa rindu kat arwah mencengkam hati... sedih sgt bla ingtkan kakak yg dah pergi buat selama-lamanya.... bla terjaga terus Li po menangis bla terkenangkan arwah Li po... klau dlulu mmg agak sukar tuk terima kenyataan tentang pemergian kakak, tp kini alhamdullillah Li po dh bleh terima semua tu...huhu semalam lepas bertahajud Li po rasa tenang kembali.. moga2 arwah kakak di tempatkan bersama solihin... amin... kakak... adik rindu kakak...



Hang Li po...
10.30 am 12/01/2010
skd

Thursday, January 7, 2010

tragedi semalam....

hai semua..
hmmm... sebenarnya Li po agak sibuk ari ni... mcm2 nk kn wat... rasa tension sgt...
so migrain pun dtg la.... tp Li po kn bertahan gak smpai kul 6.. kali ni Li po nk ceritakan hal yg terjadi semalam... kisah di mana Li po kena marah dengan seorang perempuan yg xtahu malu... boleh dia call Li po dan marah2 Li po... katanya Li Po gangu pakwe dia... Pastu Li po pun tnya la Pak we dia tu nama apa... bla dia ckp nama pakwe terkejut beruk Lipo... nk tau knp??? sb Pakwe dia tu sebenarnya Xpakwe Li po... xker gile dh la ambik pakwe Li po pastu call mrh2 Li po lak... xbermoral langsung perempuan mcm tu... dia ingt dia bagus sgt... klau mcm tu perangai msti xlama la couple ngn dia tu... hehehe Li po tau la... nasib la Li po jenis xtau mrh, klau x...hehehe berkecai lubang telinga dia... so Li p[o nk nasihantkan kpda smua perempuan jgn lah berperangai mcm tu... klau Li po jd lelaki pun xnk wat bini... bkn stok tuk wat bini la klau perempuan mcm tu...hehehe... so...
para pemuda di luar sana Li po nasihatkan klau nk cari calon wife, carilah perempuan yg boleh jadi teman dikala ssh n senang, yg bleh jd anak perempuan yg baik kepada mak ayh kamu, ibu yg penyanyang kepada ank2 kamu..... dan perempuan yg boleh jadi isteri yang solehah kepada kamu... cewah2 mcm ustazah la plak... hehehe tp btol kan klau nk cr pasangan biar yg btol serasi n faham kita.... ok2 dah stop ckp pasal ni...
kl ah Li po nk siap kan asgmnt ckit g pastu jap g nk blik...hehehe
jumpa lg... daaaa...


sweet, Hang Li po...
4.49 pm 07/01/2010
skd

Monday, January 4, 2010

mimpi semalam...

knp aku msih termimpikan dirinya... hmm mengapa terlalu sukar untuk melupakan dirinya...
semalm sedang enak tdor wajahnya mucul lg dlm mimpi ku... aduh sgt perit hati ini untuk melupakanya... ya Allah berikanlah aku kekuatan untuk aku melupakan dirinya... mengapa aku di seksa sebegini... apakah salah ku... apa pun aku redha dengan ujian Allah ini... mungkin di sebalik semua ini ada hikmah di sebalik nya... mungkin disebalik hujan yg mencurah2 ini Allah ingin menhadiahkan pelangi yg indah buat diriku... aku hanya mampu berdoa agar pelangi itu muncul jua suatu hari nnt...

" Kadang2 Allah sembunyikan matahari..
Dia datangkan hujan, petir dan kilat..
kita menangis dan tertanya-tanya,
kemana hilangnya sinar cahaya mentari..
Rupa2nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi.. ”


sweet, Hang Li po....
05/01/10... 1.06 pm
skd..

novel yang baru Li po beli...



~Lukisan Jiwa~

Nur Cahaya mahu melukis jiwa dengan sederhana, namun manis. Namun hal yang sederhana itu, tidak mudah untuk melakukan semua itu pada saat hidupnya didatangkan ujian hidup yang mencurah bagaikan hujan.Nur Cahaya tahu, selepas hujan, pasti Tuhan mendatangkan pelangi, namun, hujan itu tetap juga sampai ke petang. Lalu, mampukah Nur Cahaya terus menunggu, hingga hujan berhenti, ataupun tetap melukis jiwanya dalam hujan yang tidak kunjung reda.


sesape yg beminat membaca novel ni bli la 1 ek, demi utk support dunia novel kita.... hehehe best jgak novel ni.. nnt bla dh abis Li po baca lipo ceritakan semula...
skrng ni Li po sbuk ckit ngn keja, asgmnt,ank n bnyk lg la...
smpai di sini dlu untuk kli ni...bye2...

Hang Li po...
11.29 am 05/01/10
skd

Usia My Life

Daisypath Friendship tickers

Saat Cinta Bersemi

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Muhammad Aiman Hakim

Daisypath Happy Birthday tickers

Afrina Zara Batrisyia

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers