Search This Blog

datang melawat

Rakan Blogger

About Me

My photo
kangar, perlis, Malaysia
Assalamualaikum... terima kasih pada yang sudi datang menjenguk blog saya... Nama sebenar Nor Asmah Binti Hussin... Nama Blogger saya Hang Li Po... Kenapa Hang Li Po??? hehe sebab saya Sepet... tapi sepenuhnya melayu ok.... Anak kepada En Hussin Dan Puan Maznah... Isteri kepada En NorHafifi Bin Abdul Muthalib... Ummi Kepada Muhammad Aiman Hakim dan Afrina Zara Batrisyia.... Kakak Kepada Amirah dan Afiqah Najihah.... penulisan adalah minat saya... sebarang pertanyaan bolehlah email kepada saya norasmah2787@gmail.com.... sekian terima kasih

Monday, August 17, 2015

Kenangan 01/02/2013 ~ IjaB dan QaBuL~ part 2

assalamualaikum... jum sambung kembali bab nikoh kawen nie yer...hehe... bersambung dari Kenangan 01/02/2013 ~ IjaB dan QaBuL~ part 1 ... Alhamdulilah majlis berjalan dengan lancar seperti yang dirancang.... Li Po siap make dalam kul 8 then terus g ambil bunga tangan... bunga segar ok.. mmg hasrat Li po time kawen semua nk bunga segar... hehe cantik tak makeup mlm akad nikah dan bunga tangan pun Li po best sgt....

bunga segar untuk bunga tangan.. rose putih dan biru


makeup malam akad nikah

baju makeup dan bunga tangan

time ni tgah dengar khutbah nikah.. berdebar Li po sebab bakal bertukar status dengan seorang yang baru ja Li po kenal.... kiranya cinta selepas kawen ok... hehehe

time ni masih lagi bakal suami... tengah berdebar gak tggu nk pegang tangan tok imam...hehehe kat belakang pengantin lelaki tu abang Ipar Li Po...

saat pertukaran tanggungjawab dari ayah Li Po kepada Seorang Suami....

ok ada satu kisah time akad nikah ni.... korang selalu dengar tok imam or pengantin lelaki susah nak sebut nama pengantin perempuan... tapi kes Li Po tok imam 2 kali sala sebut nama pengantin lelaki...heheh lawak sangat.... 1st sebut Norhafifah, 2nd sebut Mohd Hafifi dan yang ketiga baru betul sebut nama betul NorHafifi bin Abdul Muthalib... almaklum lah kedua-dua pengantin lelaki dan perempuan ada nor kat depan... hehehe jodoh katakan....
muka berdebar...hehehe

muka Ayah Li po .. xtau apa perasaan dia time ni....

selesai ijab dan kabul.. tanda tangan surat yang berkaitan...
secara rasminya kami menjadi suami isteri.... yeayyy!!!! hahaha


kelainan status

selesai urusan

doa tanda syukur segalanya berjalan lancar



serahkan wang maskawen...
acara menyerahkan maskawen dari suami kepada isteri... tak banyak pun... Li pO tak nak amek banyak... simple.... RM278.00

Mahar

ecece senyum ja ya dapat kawen...haha

cincin kawen

acara menyarung cincin kawen...
ok Li po tak minta emas atau apapun just cincin utk upacara pembatal air sembayang



alololo 1st time salam suami la ni...hehe





Official !!! Husband and Wife!!

bersamabung lagi... tuggu...
byeee

Tuesday, August 4, 2015

Kenangan 01/02/2013 ~ IjaB dan QaBuL~ part 1

hai semua.. tetiba setelah bertahun ni baru nak update tentang hari bahagia Li Po... hehe ni baru ada kekuatan nk mengupdate... tu pun klau ada yang sudi nak baca kannnn..hehe Li Po tak kiah sangat pun.. sebenarnya untuk kenangan bersama dan sebagai diari untuk kenangan kepada anak cucu Li Po... ok jum kita mula kan penceritaan yang panjang lebar... bertabahlah yer....

01/02/2013 - jumaat
untuk majlis akad nikah diadakan kat Masjid Ibnu Tamiyiah Tambun Tulang Arau Perlis... dan majlis resepsi diadakan kat Rumah mak ayah Li Po jer... xmampu nak nk buat kat hotel...hehe lagipun rumah kampung baik buat kat rumah jer.. ada geng rewang yang akan tolong....

so... pagi jumaat alkisah baru nk cari inaiuntuk majlis akad nikah nnt.. terbaiklah kamu Cik Li Po.. cadangan awal nak tumbuk inai pokok n pakai inai picit ja... sebab syarat yang diletakkan oleh mak li po just pkai kat jari n kaki ja... xleh lukis2 tu.. mak tak suka.... so ank soleh pun meurut perintah.. sebenarnya citarasa mak ngn anak sama... hehe Li Po mmg xsuka pun lukis2 inai tu.. mcm kaum lain plak yg nk kawen... sory tau klau korang suka xda masalah.. ni pendapat peribadi lipo tau.... 
berbalik kepada cerita inai, bila try pkai xmau elok.. so Li Po try call tnya Nora Yg li po tempah baju kawen tu.. dia bagi no akan ni, lipo pun dah tak ingat... dia ada buat pakej inai pokok.. waa ni mmg idapan Li Po .. call dia cakp leh sampai dalam kul 12 mcm tu.. ok kiranya sempat la kan nak merah mlm nnt...
dlm kul 2++ siap berinai... 

biasa ja inai n Li Po Berpuas hati... sebab nampak kemas cara dia pakai... 
dalam kul 3 ptg pekerja Ombak Klassik lak datang untuk pasang pelamin, set Bilik dan meja Beradab.. semua utk pakej ni Li Po Bayar dengan Harga RM2500...
 ni antara gambar pelamin , bilik tido n meja beradab...

pelamin.. mmg ikut citarasa Li Po... apa yang nak mmg dapat...

ni bilik todo.. pun sama gak... Li Po Suka ...

meja makan beradap, simple but Nice...

ok settle bab pelamin, bilik tido n meja beradab... sekarang Li Po duk tunggu Butik Nora hantar baju akad nikah... Alkisah, baju tu Li po tempah sebab Li Po beli kain sendiri... then petang sikit diaorang datang hantar n mmg Li Po berpuas hati sgt2... recommend... 

ok jum tengok baju akad nikah Li po yg sekarang masih tergantung kat dalam Almari.... 

ni la baju Li po.. xde plak yg gambar berdiri..hehehe puas hati.


ok... semua persiapan untuk majlis malam nanti settle... so bersambung untuk part seterusnya untuk majlis akad nikah lak....
bye...

Wednesday, July 29, 2015

supper ummi, wife & anak kepada mereka..




 








Assalamualaikum dan selamat pagi semua...hehehe tajuk tak boleh blah kan,..,...hahaha dah rasa diri baik sgt ker???? hehehe xde la... ari ni sampai ke sekolah awal... so sebelum 7.30Pg ( masa bekerja ) kita update blog dulu... ye lar dah berabuk sgt kan.,...hehehe so sebelum terlupa Li Po nk ucapkan selamat hari raya maaf zahir batin..... moga ramdhan lalu dapat mendidik kita semua umat islam supaya lebih taat kepada perintahNya... In Sya Allah.... marilah sama2 kita berusaha.... so hari ni sampai awal sikit sebab sekolah Li Po ada hari anugerah... so ada tugas menanti.... Li Po kena jaga bahagian Makanan VVIP ok... kelas gitu..hee... ok kata-kata  semangat untuk hari ni....
 



 tengah2 google mencari kata-kata motivasi pagi ni Li Po terjumpalah sepotong ayat ni.... mendalam sangatkan....

sebelum mencari orang yang sayang sama kamu carilah dulu mereka yang bisa sayang sama kedua orang tuamu...
  
so pendapat peribadi Li Po lah kan.... Li Po sokong sangat dengan ayat di atas tu.... jika korang nak mencari calon teman hidup anda... carilah yang boleh menjadi anak kepada ibu dan ayah anda.... InSyaAllah bahagia kehidupan kedua orang tua mu....

ok sekian dulu untuk hari ni... 
ada tugas menanti....

sekian.. daaaa

 7.30 am 30/7/2015

Wednesday, July 1, 2015

-Masa berlalu bergitu pantas-

Assalamualaikum... dan salam 15 Ramadhan... cepatkan masa berlalu... sedar tak sedar dah 15 hari kita berpuasa.... rasa macam sekejap ja masa berlalu... Alhamdullilah ramdhan kali ni amat bermakna sekali... tahun ni merupakan ramadhan yang pertama sepenuhnya Li Po dan keluarga di rumah mentua Li Po.. Al-kisah lepas Adek ipar Li Po kawen, kami sekeluarga pindah tinggal dengan mak n ayah mentua Li Po.. Memandangkan tinggal mereka berdua ja... tak nak lak biar mak ngn ayah berdua ja kat umah agam tu.. sakit demam mereka sapa pun xtau... memandangkan kami suami isteri bekerja dalam perlis kami ambil keputusan untuk tinggal dengan mak ngn ayah.. Alhamdullilah semuanya berjalan lancar....lagipun sebelum kawen Li po dah janji untuk jadi anak kepada mak ayah mentua Li po bukanya menantu... Moga Allah perlihara Hati Li Po untuk terus Berbakti kepada keempat2 mak ayah kami.... pada anda di bulan ramadhan yang mulia ni klau tak berkesempatan pulang berbuka bersama mak ayah call la mereka selalu... pendapat Li Po , mak ayah kita di usia tua ni nak kan perhatian ja dari anak2... mereka rasa sunyi kalau anak2 tiada disis mereka.... In Sya Allah kita sama2 memperingati.... moga terbaik untuk kita semua.... 

sekian...



Thursday, June 18, 2015

~Ramadhan ke 3 bersama~

Hatiku Berbicara:  10 tahun pemergian Arwah kakak, 
                                            10 tahun ramadhan dan syawal tanpa beliau...
                              rindu dihati hanya Allah yang tahu...
                                         Lagu hatiku : Harapan ramadhan

Assalamualaikum w.b.t dan selamat menyambut ramadhan Almubarak... moga kita semua dapat mendapat kenikmatan ramadhan dengan penuh barakah... In Sya Allah.... hari ini Li Po ingin mohon maaf kepada semua sepanjang perkenalan kita semua ada salah atau silap Li Po kepada anda....Li po insan biasa yang tak lepas dari Khilaf.... Mohon kemaafan semua... sama2 lah memperbanyakkan amal ibadat disepanjang bulan ramadhan ini dan menjadi latihan kepada bulan seterusnya.... sama2 lah kita berusaha untuk menjadi hambaNya yang sentiasa mendengar suruhanNya... In Sya Allah.....

harapan ramdhan Li Po Tahun Ini :
ingin menjadi isteri yang lebih solehah kepada suami, kedua2 mak ayah, kakak, adik, adik ipar, kakak ipar dan yang paling penting menjadi ummi yang terbaik untuk kedua permata hati Li Po Muhammad Aiman Hakim dan Afrina Zara Batrisyia.... In Sya Allah....

buat Arwah Kakak yang sentiasa dalam ingatan:

sesungguhnya tinta ini bukanlah penghubung kita tetapi dik mah tetap nak tulis agar segala kenangan kita bersama tidak luput... kak tini, kami sentiasa rindu kak tini.... terutama ramadhan ini... setiap kali ramadhan bagi kami kekuatan hati itu sangat penting untuk mak dan ayah... kami tau mak ayah mesti akan ingt kak tini... kami cuma buat yang terbaik untuk bahagiakan mak ayh... kami cuba buat terbaik untuk beri kekuatan suapaya kami dapat besarkan akim sesempurna yang boleh ... janji kami itu pasti... syukur alhamdulluillah dikmah dapat suami yang sangat memahami... tak pernah berkira kasih sayang untuk akim... tak pernah berkira duit untuk beli akim mcm2... terutama sekali time raya.... baju raya dialah nak yang terbaik untuk akim.... macam anak sendiri... dikmah syukur sgt2.... dia sendiri kata jaga akim tak dak apa yang luak pun... moga2 ada hikmah untk kami sekeluarga.... akim boleh jadi abg yang baik... boleh jaga adek zara... boleh sangat diharap... dikmah harap apa yg sekarang akan kekal selamanya... In Sya Allah.... moga kak tini damai disana... doa kami sentiasa mengiringi kamu duhai kekanda....

Buat mak ayh tersayang :

 mak ayah, moga ramadhan kali ini memberi seribu keberkatan kepada kita sekeluarga.... moga mak ayah bahagia dgn ank2... akan kami buat yang terbaik untuk mak ayah... itu janji kami.... In Sya Allah....

sekian dulu untuk kali ini....

 assalamualaikum....

Usia My Life

Daisypath Friendship tickers

Saat Cinta Bersemi

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Muhammad Aiman Hakim

Daisypath Happy Birthday tickers

Afrina Zara Batrisyia

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers