Search This Blog

datang melawat

Rakan Blogger

About Me

My photo
kangar, perlis, Malaysia
Assalamualaikum... terima kasih pada yang sudi datang menjenguk blog saya... Nama sebenar Nor Asmah Binti Hussin... Nama Blogger saya Hang Li Po... Kenapa Hang Li Po??? hehe sebab saya Sepet... tapi sepenuhnya melayu ok.... Anak kepada En Hussin Dan Puan Maznah... Isteri kepada En NorHafifi Bin Abdul Muthalib... Ummi Kepada Muhammad Aiman Hakim dan Afrina Zara Batrisyia.... Kakak Kepada Amirah dan Afiqah Najihah.... penulisan adalah minat saya... sebarang pertanyaan bolehlah email kepada saya norasmah2787@gmail.com.... sekian terima kasih

Sunday, February 20, 2011

Tentang diri Hang Li Po...




Assalamualaikum w.b.t
selamat petang semua...
malam ni Li po nk cerita tentang diri Li Po...
mungkin anda hanya kenal Hang Li po pada nama dan cerita2 di blog ni ja kan...
so malam ni selamat berkenalan setelah hampir 2 tahun kita bersama...

@@@

nama sebenar Nor Asmah Hussin
Nama Ayah Hussin Bin Mohamad
Nama Mak Maznah Binti Ahmad
Dilahirkan Oleh Mak saya Pada 2 Julai 1987
jadi Lipo berumur tahun ni 24 tahun la
Anak Gadis Ketiga Dari 5 Orang anak dara Pakcik Hussin yg semuanya Perempuan...
mendapat pendidikan awal di prasekolah S.K TambunTulang
kemudian menyambung pendidikan di sek.keb Tambun Tulang
seterunya menyambung pendidikan menengah di Sek Men Keb syed Ahmad
kemudian menyambung pendidikan ke Politeknik Tuanku syed Sirajuddin
dalam Diploma Pengurusan Perniagaan (pengurusan)
seterusnya Menyambung Pendidikan Ke peringkat Ijazah Di UUM
Insyaallah... jika diizinkaNya,
Ingin menyambung pendidikan kepringkat seterusnya..

***
~~Alam Pekerjaan~~~

pernah Berkerja di sebuah kedai Bunga n sebuah pasaraya
pada Disember 2008 mendapat tawaran berkerja Sebagai Kerani Akaun
Di Sam Kreatif Dinamik sehinggalah sekarang...

***
~~~ All about my family~~~
mempunyai mak ayah umpama kawan
sentiasa bertukar pandangan dalam apa jua hal sekali pun

saya mempunyai 2 orang kakak
namun kini hanya tinggal satu2nya...
kakak yang kedua telah kembali kerahmatullah pada ogos 2005
telah meninggalakan sorang cahaya mata
iaitu Muhammad Aiman Hakim
inilah amanah yang selalu Li po cerita kan
amanah yang paling besar buat Li po diusia sebegini

Mempunyai 2 orang adik perempuan
sorang adik yang agak istimewa
tak seperti insan lain

mempunyai sepasang anak Buah yang sangat2 chomel n nakal
bila bertemu 2 orang mcm 20 orang jadinya
apa pun Li po tetap sayangkan mereka

ini lah family Li po yang mempunyai pelbagai cerita...

***
~~~ study Mood ~~~
Lipo baru ja abes Final Exam

***
~~~ alam Kerja ~~~
sekarang ni rasa mcm makin bosan lak
tiap2 hari kena p keja
tak p keja leh x
nk duk umah pastu dapat gaji
hehehehe

***
~~~ Kisah Kau dan aku~~~

ni plak kisah saya dengan si pulut inti
hehehe
kami mula2 jumpa 1st kat kedai bunga time Li po keja kat situ
waktu tahun 2008
baru ja abes stdy kt poly
lepas setahun baru jumpa blik kat FB
bermula dengan kawan biasa
seterusnya jadi pakwe contract (Mr C )
pastu diserap jd permenant
hehehe
2ja la kisah LI po ngn si itik tu
hehehe


***ni jala kisah hidup Li po yang xberapa menarik
disamping itu juga Li po mempuyai kawan2 n sahabat2 yang sentiasa
bersama dikala susah dan senang
sekian dulu untuk kali ini
sekian
wassalam


** "Apabila satu pintu kebahagian tertutup, pintu yang lain terbuka tetapi sering kita terpaku terlalu lama pada pntu yang tertutup itu sehingga kita tidak melihat pintu lain yang dibukakan untuk kita. Kita harus bangkit untuk membuka pintu yang masih terbuka itu."




Sweet, hang Li Po
12-08 AM pm 21 feb 2011
DIRIKU

No comments:

Usia My Life

Daisypath Friendship tickers

Saat Cinta Bersemi

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Muhammad Aiman Hakim

Daisypath Happy Birthday tickers

Afrina Zara Batrisyia

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers