Search This Blog

datang melawat

Rakan Blogger

About Me

My photo
kangar, perlis, Malaysia
Assalamualaikum... terima kasih pada yang sudi datang menjenguk blog saya... Nama sebenar Nor Asmah Binti Hussin... Nama Blogger saya Hang Li Po... Kenapa Hang Li Po??? hehe sebab saya Sepet... tapi sepenuhnya melayu ok.... Anak kepada En Hussin Dan Puan Maznah... Isteri kepada En NorHafifi Bin Abdul Muthalib... Ummi Kepada Muhammad Aiman Hakim dan Afrina Zara Batrisyia.... Kakak Kepada Amirah dan Afiqah Najihah.... penulisan adalah minat saya... sebarang pertanyaan bolehlah email kepada saya norasmah2787@gmail.com.... sekian terima kasih

Monday, October 8, 2012

Setelah 6 tahun... Akhirnya Kami bertemu...

Kata hatiKu utk Kamu : Sy tau banyak cabaran yg perlu sy Tempuhi utk bersama Kamu...


Assalamualaikum W.B.T
selamat malam semua....
hati berbunga ceria...
muka berseri bak bulan jatuh ke riba...
rasa bahagia sangat...
bila insan yg Cik Asmah tunggu Hampir 6 tahun dh dapat jumpa...
Tq So much Mr Z.A....
Akhirnya Penantian kita utk 6 tahun berakhir...
walaupun mcm2 alasan sy dan awk beri n terima....
eh2! korang mesti konpius kan...
hehe ni bkn cerita utk
Edisi pertama - Mr Nik
or
Edisi Kedua - Mr A
or
Edisi Ketiga - Mr F

yg ni kisah dia yg sentiasa ada didalam ketiga episod...
insan yg sering bagi cik Asmah Ceria waktu tawa n air mata...
ketiga-tiga  Episod mmg xpernah tau kisah ni...
family Cik Asmah Pun xtau sampai sekarang....
sahabat terdekat pun xtau....
hanya Rahsia Cik Asmah n AbG Z.A ni ja...heee
best jgak mcm ni...

***
Alkisah bermula pertemuan kami 6 tahun dulu....

so hari ahad (09/10/2012)
Cik Asmah dpt jumpa sekejap
kami pernah jumpa setahun yg lalu....
tp ari ahad ari 2 smpt lg bt kali ke 2 cik Asmah jumpa dia...
best sgt2.... 
kebetulan dia dtg perlis sbb ada event kat sni...
dpt r jmpa kejap sblum dia bertolak balik I***....
byk cita kami kongsi...
TQ so Much... :) 

***
Apa pun Hubungan Cik Asmah Masih mcm dulu....
hanya kami yg faham apa makna hubungan kami....
dia dengan kehidupan dia
Cik Asmah dengan Kehidupan Cik Asmah Sekarang
tetapi kami masih terikat hubungan mcm seawal kami kenal...
hidup ini sangat konflik tp yg konflik itulah yg boleh beri bahagia...

*** 
kadang-kadang kita mengharap org yg kita cintai utk beri bahagia pada kita....
tapi hanya sekerat jalan yg mereka mampu....
kadangkala kita mengaharapkan orang yang kita cintai untuk beri kasih sayang...
tapi hanya seketika yang mereka mampu berikan....
kita mungkin mengharapkan pelangi selepas hujan tetapi kita tidak pernah rasa bahagia dengan nikmat lain yg Allah kurniakan pada kita tanpa kita sedari selain mengharapkan pelangi itu muncul... kadang2 pelangi itu hanya angan2 kosong yg membuatkan hati kita rasa kecewa...
mengharap pada yg tak sepatutnya... sedangkan didepan kita telah tersedia sebuah kebahagia yang tak perlu kita cari.... kadang2 bahagia itu hadir sendiri tanpa perlu kita usaha... kerna kadangkala usaha utk mencari bahagia menggunakan jalan yg jauh utk kita capai... sedangkan kita punya pilihan jalan yang lebih cepat untuk capai bahagia yang kita impikan..... hadirkanlah rasa bahagia dalam hati ini dan dalam hati insan2 yg pernah disayangi... relakanlah sebuah perpisahan andainya kamu tidak nampak jalan menuju bahagia... sesungguhnya meninggalkan sebuah kebahagiaan yg kita nampak semakin suram itu adalah cukup indah daripada mempertahankanya...
---> segalanya dari hati Insan Yang Bernama NOR ASMAH HUSSIN....
bahagia itu indah....



sekian
wasalam

7 comments:

Zura Tamin said...

:) .. nice entry .. singgah lah ke blog saya ye kalau sudi http://zzqil.blogspot.com

Anonymous said...

Love what you are doing with the blog man!

hang li po said...

tQ dear... :)

Anonymous said...

Thanks for all of your work on this web page. I am looking forward to reading more of your posts in the future.

Anonymous said...

howdy puterihanglipoblog.blogspot.com blogger found your site via search engine but it was hard to find and I see you could have more visitors because there are not so many comments yet. I have discovered site which offer to dramatically increase traffic to your website http://cheap-mass-backlinks.com they claim they managed to get close to 4000 visitors/day using their services you could also get lot more targeted traffic from search engines as you have now. I used their services and got significantly more visitors to my website. Hope this helps :) They offer most cost effective services to increase website traffic Take care. Richard

CY said...

salam hi cik asmah lame xdgr cte so how's life...dah berumah tgga ke..??

hang li po said...

Salam... Hai CY.. Life sy ok sekarang... Alhamdullilah atas segala nikmat yg Allah kurniakan... Sy dh kawen 1/2/13 ari tu... Sekarang tgh tggu kehadiran insan baru..

Usia My Life

Daisypath Friendship tickers

Saat Cinta Bersemi

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Muhammad Aiman Hakim

Daisypath Happy Birthday tickers

Afrina Zara Batrisyia

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers