Search This Blog

datang melawat

Rakan Blogger

About Me

My photo
kangar, perlis, Malaysia
Assalamualaikum... terima kasih pada yang sudi datang menjenguk blog saya... Nama sebenar Nor Asmah Binti Hussin... Nama Blogger saya Hang Li Po... Kenapa Hang Li Po??? hehe sebab saya Sepet... tapi sepenuhnya melayu ok.... Anak kepada En Hussin Dan Puan Maznah... Isteri kepada En NorHafifi Bin Abdul Muthalib... Ummi Kepada Muhammad Aiman Hakim dan Afrina Zara Batrisyia.... Kakak Kepada Amirah dan Afiqah Najihah.... penulisan adalah minat saya... sebarang pertanyaan bolehlah email kepada saya norasmah2787@gmail.com.... sekian terima kasih

Tuesday, November 22, 2011

hArGaiLah mErEka sELaGi....



Assalamualaikum w.b.t... 

selamat tengahari semua..
 jangan lupa ambil lunch tau...
dr pg tadi Li po wat keja sampai xtngok kiri kanan dah...
so sekarang masa untuk My Life plak...
dh lama terabai...sian2 hehe
topik hari ni mcm kat atas 2 la...
 hArGaiLah mErEka sELaGi..
selagi apa??? 
tiba-tiba rasa diri tak dihargai... oooppsss!!!
hehehe xda kaitan ngn cik Li po tau...
saja nak mengajak anda semua supaya sentiasa menghargai...

ni, cik Li Po nak pesan sikit, hargailah mereka selagi mereka ADA DENGAN KITA.. jangan bila dah hilang baru nak terkilan apa semua.. tak guna menyesal bila dah PERGI..dah HILANG..dah LESAP..

Li Po rasalah :

"kita kata kita SAYANG, tapi kadang-kadang kita TAK KISAH pun"

"kita kata kita KISAH, tapi kadang-kadang TAK AMBIL TAHU pun"

"kita kata kita AMBIL TAHU, tapi kadang-kadang kita TAK FAHAM pun"

"kita kata kita FAHAM, tapi kadang-kadang kita LUPA"

SEBAB

"kita rasa CUKUP tanpa fikir kehendak orang lain"

"kita rasa SELESA tanpa fikir perasaan orang lain"

"kita rasa....kita rasa..kita rasa.."
tu lah.. asyik fikir apa kita rasa ja..

in short, kita ambil mudah.. we take things for granted.
*
maksud take things for granted :to expect someone or something to be always available to serve in some way without thanks or recognition; to value someone or something too lightly or ambik ringan la..*

wah.. ada ke kes macam tu ea? opkos la ada, kalau tak, takda la idiom macam tu timbul dalam kamus kan?

huhuk~

just nak sampaikanlah.. sometimes kita kena ambil sikit waktu untuk try AMBIL KISAH, untuk AMBIL TAHU, FAHAM dan INGAT.. kalau tak banyak pun, just to show that we CARE.. jangan sampai dah PERGI..dah HILANG.. baru kita nak reflect diri.. mungkin akan terlewat..

MAK, AYAH, KAKAK, ABANG, ADIK, ISTERI, SUAMI, TUNANG, KAWAN BAIK, CIKGU atau sesiapa sahaja yang kita sayang..

ucaplah pada mereka
"TERIMA KASIH"

ucapkan SAYANG pada mereka..

HARGAILAH mereka selagi mereka ada dengan kita..

sesungguhnya.. 

mereka tak akan selamanya ada dengan kita..

itu je pesan Li Po kali ni..ok :)

renung-renungkan dan selamat beramal..huhu~


Sekian
 Terima kasih

2 comments:

Senorita Nurr~ said...

touching sungguh entry ni...uwaaa kak as

hang li po said...

hehe.. Hargailah selagi Ianya disisi...

Usia My Life

Daisypath Friendship tickers

Saat Cinta Bersemi

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Muhammad Aiman Hakim

Daisypath Happy Birthday tickers

Afrina Zara Batrisyia

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers