Search This Blog

datang melawat

Rakan Blogger

About Me

My photo
kangar, perlis, Malaysia
Assalamualaikum... terima kasih pada yang sudi datang menjenguk blog saya... Nama sebenar Nor Asmah Binti Hussin... Nama Blogger saya Hang Li Po... Kenapa Hang Li Po??? hehe sebab saya Sepet... tapi sepenuhnya melayu ok.... Anak kepada En Hussin Dan Puan Maznah... Isteri kepada En NorHafifi Bin Abdul Muthalib... Ummi Kepada Muhammad Aiman Hakim dan Afrina Zara Batrisyia.... Kakak Kepada Amirah dan Afiqah Najihah.... penulisan adalah minat saya... sebarang pertanyaan bolehlah email kepada saya norasmah2787@gmail.com.... sekian terima kasih

Monday, August 17, 2015

Kenangan 01/02/2013 ~ IjaB dan QaBuL~ part 2

assalamualaikum... jum sambung kembali bab nikoh kawen nie yer...hehe... bersambung dari Kenangan 01/02/2013 ~ IjaB dan QaBuL~ part 1 ... Alhamdulilah majlis berjalan dengan lancar seperti yang dirancang.... Li Po siap make dalam kul 8 then terus g ambil bunga tangan... bunga segar ok.. mmg hasrat Li po time kawen semua nk bunga segar... hehe cantik tak makeup mlm akad nikah dan bunga tangan pun Li po best sgt....

bunga segar untuk bunga tangan.. rose putih dan biru


makeup malam akad nikah

baju makeup dan bunga tangan

time ni tgah dengar khutbah nikah.. berdebar Li po sebab bakal bertukar status dengan seorang yang baru ja Li po kenal.... kiranya cinta selepas kawen ok... hehehe

time ni masih lagi bakal suami... tengah berdebar gak tggu nk pegang tangan tok imam...hehehe kat belakang pengantin lelaki tu abang Ipar Li Po...

saat pertukaran tanggungjawab dari ayah Li Po kepada Seorang Suami....

ok ada satu kisah time akad nikah ni.... korang selalu dengar tok imam or pengantin lelaki susah nak sebut nama pengantin perempuan... tapi kes Li Po tok imam 2 kali sala sebut nama pengantin lelaki...heheh lawak sangat.... 1st sebut Norhafifah, 2nd sebut Mohd Hafifi dan yang ketiga baru betul sebut nama betul NorHafifi bin Abdul Muthalib... almaklum lah kedua-dua pengantin lelaki dan perempuan ada nor kat depan... hehehe jodoh katakan....
muka berdebar...hehehe

muka Ayah Li po .. xtau apa perasaan dia time ni....

selesai ijab dan kabul.. tanda tangan surat yang berkaitan...
secara rasminya kami menjadi suami isteri.... yeayyy!!!! hahaha


kelainan status

selesai urusan

doa tanda syukur segalanya berjalan lancar



serahkan wang maskawen...
acara menyerahkan maskawen dari suami kepada isteri... tak banyak pun... Li pO tak nak amek banyak... simple.... RM278.00

Mahar

ecece senyum ja ya dapat kawen...haha

cincin kawen

acara menyarung cincin kawen...
ok Li po tak minta emas atau apapun just cincin utk upacara pembatal air sembayang



alololo 1st time salam suami la ni...hehe





Official !!! Husband and Wife!!

bersamabung lagi... tuggu...
byeee

No comments:

Usia My Life

Daisypath Friendship tickers

Saat Cinta Bersemi

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Muhammad Aiman Hakim

Daisypath Happy Birthday tickers

Afrina Zara Batrisyia

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers