Search This Blog

datang melawat

Rakan Blogger

About Me

My photo
kangar, perlis, Malaysia
Assalamualaikum... terima kasih pada yang sudi datang menjenguk blog saya... Nama sebenar Nor Asmah Binti Hussin... Nama Blogger saya Hang Li Po... Kenapa Hang Li Po??? hehe sebab saya Sepet... tapi sepenuhnya melayu ok.... Anak kepada En Hussin Dan Puan Maznah... Isteri kepada En NorHafifi Bin Abdul Muthalib... Ummi Kepada Muhammad Aiman Hakim dan Afrina Zara Batrisyia.... Kakak Kepada Amirah dan Afiqah Najihah.... penulisan adalah minat saya... sebarang pertanyaan bolehlah email kepada saya norasmah2787@gmail.com.... sekian terima kasih

Tuesday, August 4, 2015

Kenangan 01/02/2013 ~ IjaB dan QaBuL~ part 1

hai semua.. tetiba setelah bertahun ni baru nak update tentang hari bahagia Li Po... hehe ni baru ada kekuatan nk mengupdate... tu pun klau ada yang sudi nak baca kannnn..hehe Li Po tak kiah sangat pun.. sebenarnya untuk kenangan bersama dan sebagai diari untuk kenangan kepada anak cucu Li Po... ok jum kita mula kan penceritaan yang panjang lebar... bertabahlah yer....

01/02/2013 - jumaat
untuk majlis akad nikah diadakan kat Masjid Ibnu Tamiyiah Tambun Tulang Arau Perlis... dan majlis resepsi diadakan kat Rumah mak ayah Li Po jer... xmampu nak nk buat kat hotel...hehe lagipun rumah kampung baik buat kat rumah jer.. ada geng rewang yang akan tolong....

so... pagi jumaat alkisah baru nk cari inaiuntuk majlis akad nikah nnt.. terbaiklah kamu Cik Li Po.. cadangan awal nak tumbuk inai pokok n pakai inai picit ja... sebab syarat yang diletakkan oleh mak li po just pkai kat jari n kaki ja... xleh lukis2 tu.. mak tak suka.... so ank soleh pun meurut perintah.. sebenarnya citarasa mak ngn anak sama... hehe Li Po mmg xsuka pun lukis2 inai tu.. mcm kaum lain plak yg nk kawen... sory tau klau korang suka xda masalah.. ni pendapat peribadi lipo tau.... 
berbalik kepada cerita inai, bila try pkai xmau elok.. so Li Po try call tnya Nora Yg li po tempah baju kawen tu.. dia bagi no akan ni, lipo pun dah tak ingat... dia ada buat pakej inai pokok.. waa ni mmg idapan Li Po .. call dia cakp leh sampai dalam kul 12 mcm tu.. ok kiranya sempat la kan nak merah mlm nnt...
dlm kul 2++ siap berinai... 

biasa ja inai n Li Po Berpuas hati... sebab nampak kemas cara dia pakai... 
dalam kul 3 ptg pekerja Ombak Klassik lak datang untuk pasang pelamin, set Bilik dan meja Beradab.. semua utk pakej ni Li Po Bayar dengan Harga RM2500...
 ni antara gambar pelamin , bilik tido n meja beradab...

pelamin.. mmg ikut citarasa Li Po... apa yang nak mmg dapat...

ni bilik todo.. pun sama gak... Li Po Suka ...

meja makan beradap, simple but Nice...

ok settle bab pelamin, bilik tido n meja beradab... sekarang Li Po duk tunggu Butik Nora hantar baju akad nikah... Alkisah, baju tu Li po tempah sebab Li Po beli kain sendiri... then petang sikit diaorang datang hantar n mmg Li Po berpuas hati sgt2... recommend... 

ok jum tengok baju akad nikah Li po yg sekarang masih tergantung kat dalam Almari.... 

ni la baju Li po.. xde plak yg gambar berdiri..hehehe puas hati.


ok... semua persiapan untuk majlis malam nanti settle... so bersambung untuk part seterusnya untuk majlis akad nikah lak....
bye...

No comments:

Usia My Life

Daisypath Friendship tickers

Saat Cinta Bersemi

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Muhammad Aiman Hakim

Daisypath Happy Birthday tickers

Afrina Zara Batrisyia

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers